Yeni Yıl, Kar ve Bazı Bi Şeyler






 ...
-Çocuklar size bir müjdem var!
-?!&!%#
-Kar yağıyor.
-Vallaha mı? 
...


Tam 1 Ocak gecesi, yıl dediğimiz şeyin ilk günü annemin müjdesiyle sevindim yine. Yaradan bizim belirlediğimiz sembollere nasıl da değer veriyor. Katında hiç bir anlamı olmayan zaman kavramına sırf biz anlamlar yükledik diye önemsiyor. Hem daha dünkü yağmurun tadı silinmemişken damağımdan... Kar yağıyor...
Yüzyıllardır anlatılagelmiş efsanelerin başaktörüdür. Kaf dağındaki çift başlı ejderhanın vazgeçilmez imgesidir. Hele de benim en sevdiğimdir o. Soğuk bir kere. Hem beyaz. Üstelik şefkat süzülüşlü. Kar benim dostumdur. Siyaha düşman kim varsa, sıcaktan tembelleşmiş zihinlere kim soğuk su döküyorsa ve kim ki şefkati, merhameti yaşıyor, yayıyor yahut yaymak istiyorsa o benim dostumdur işte.
Yılbaşıyla ilgili yazı yazmama kararı almama rağmen kar tüm planımı alt üst etti. İyi de yaptı. Yazacak ve yine mutlu olacağım sağolsun. 

Her köşe başında yeni yıla girmek isteyen insanlar var. Bana tercih imkanı sunulsa yaşadıklarımı bir daha yaşamayı tercih ederdim açıkçası. Ne güzel bir yıldı bu yıl. Her yıl çok güzel ama bu biraz ayrıydı sanki. Tamam biliyorum belki de 2016 çok daha güzel bir yıl olacak. Belki çok daha fazla mutlu olacağım bu sene. Ama yine de yaşadıklarımı yaşadığımdan eminim. Onlar oldu, bitti ve güzeldi. Yeniliklere kapalı biri değilimdir. Hep yeni şeylere ilgi duyarım. Ama yaşamak ayrı bir olay. Yaşadıklarımı tekrar yaşayıp tekrar mutlu olmak daha tercih edeceğim bir durum. Belki de ümidim zayıftır geleceğimle ilgil. Belki de bu yüzden böyle düşünüyorum. Bilmiyorum. Bugün aklıma gelen bir söz:
"Bilmiyorum. Pek bir şey bilmiyorum. Ben yalnız bilmemeyi biliyorum. Tam anlamıyla kalifiye ustasıyım cehaletin."
Böyle işte... Bilmediğimden korkuyorum galiba yarınla yüzleşmekten. Daha doğrusu korkma hakkımı kullanıyorum. Kaçış yok, yarınlar yaşanacak. Hiç olmazsa korkma hakkımı kullanayım değil mi ama? Tamam yarına dair her zaman ümidim var. Hep "Her zaman en hayırlısı olmuş, oluyor, ve olacaktır." diyorum. Ama tedirgin de olabilmeli insan. Acaba bu sene ne zaman yanlış yapacak ve bunun için oturup ne yazacak ve mutlu olmaya çalışacağım. Bu geçenlerde duyduğum örneği getirdi aklıma.
Daha temelini atmadığın binanın en üst katındaki avizenin hangi renk olacağını düşünmek...
Tamam biraz ahmakça ama merak ediyorum hangi rengi seçeceğimi. Şimdiki zaman hep gelecek zaman için bir ön hazırlık değil midir? Tamam işte. Ben de hazırlanıyorum. Belki biraz abartıyorum ama ne yapayım. Merak ediyorum. Yarın kalbim nasıl atacak? Uykulu Göz'ü nasıl görecek ve nasıl sevecek bu tutarsız ritmi olan "deli" kanlı kalbim? Okul falan çok da önemli değil. Fazlaca önemsemiyorum bunu. Gelecekle ilgili belki de tek önemsediğim "uykusuz gözlerimin uykusu". Ve önemsediklerim için dua etmek gibi güzel de bir huyum var. 

İnşallah Yılları Yaratan bu yılı da diğer yıllar gibi benim, onun, bizim ve sizin için hayırlı bir yıl olmasını nasip eder. Ve inşallah bu yılı o'nun için mutlu, ferah, huzurlu, sağlıklı, neşe dolu ve tüm güzel şeyleri içinde bulunduran bir yıl olarak ikram eder bana. 


Gülücüklü Kalın...
SHARE

M. Talha Y.

    Blogger Comment

9 Yorum :

  1. Âmin. Ben de geçmişe bakmayı severim. Bünüzden blogları seviyorum ya arşivliyoruz yazdıklarımızı dıger sosyal Paylaşım siteleri gibi anlık değil. Gecen sene şükredecek cok şey oldu bu sene de şükrümüz bol olsun inş. Neye sahip olduğun önemli değil şülretmeyi bilince kulübede yasasan da zaten zenginsindir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya blogda eski yazıları ve yazılarımı okudukça içimde nedensiz, tarifsiz bi mutluluk oluyor. Hele de sizin gibi blogger dostları görünce...

      Sil
  2. umarım bu yazını yazarkenki hissiyatın daim olur Talha.
    mütebessimle okudum. yarınları severim, dahası geleceği, ve bir saat sonrasını bile.
    bazen tahmin edilemez hususlar içine koca, koca düşleri sığdırıyor.
    bu nedenle herkes yeni senenin getireceği beklentilerin hayalini kurmaz mı?
    senin de neşe dolu bir sene geçirmen dileğiyle.
    evvel ki yazını okudum da; güne sevinç ile başlamışsın zaten.
    umarım iki bin on altı bu şekilde de devamlılığını sürdürür. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah öyle olur Riv...
      Elbette yarınları ben de severim. Ama bu şey gibi, gözü kapalı bir şekilde virajlı yolda koşmak gibi. Her an bir ağaca kafa atabilirmişim gibi geliyor.
      Neşe dolu bir yıl geçirme'n/si dileğiyle...
      Gülücüklü kal!

      Sil
  3. Merhaba
    Geleceğin getirdiği süprizleri seviyorum:D
    Acı,tatlı insana o kadar çok şey öğretiyorki ama hepsi güzel aslında.
    Anlayana yalnız:D
    Kar en güzeli saf tebessüm:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedim ya her şey hayır. Olacak her şeyden de memnunum şimdiden. Ama acılar biraz acı oluyor sanki. Galiba çok şey istiyorum.... C:
      Kar tanesi kadar iyi gülümseyebilsem artık her şey tamam diyeceğim de yapamıyorum galiba.
      Gülücüklü Kal...

      Sil
    2. Zamanı vardır. Zamanı gelince o gülümsemeyede sahip olursun:D

      Sil
  4. merabaa. siteden yazmışsın de mi bana. benim kitapları soruyosun galiba de mi. kitapçılarda pek bulunmuyor ya galiba, dağıtımcılar nedeniyle, aslında bulunması lazım. ama, herhangi bir kitapçıya gidersen, sipariş verirsen getirtirler senin için ki. ya da netten alabilirsin zaten netten almak kolay, bir şekilde alabiliyorsan, aldırabiliyorsan. bloguma da hoşgeldin ki. görüşürüz yinee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu iki oldu haaa. Kapı zilime basıp basıp kaçıyon C:
      Tamam ben ulaşırım o zaman.

      Sil

Yorumların benim için önemli...

Ha Ben Ha Onlar (: