Su Gibi Geçmeyen "Zaman"


Selamlar millet!!
Beni özlemediniz biliyorum ama ben özlemişsiniz gibi davranacağım.
İlk olarak şu sıralar yazmak istediğim ama fırsat bulamayıp ertelediğim "Göz açıp kapayıncaya kadar geçen zaman" hakkındaki yazımı yazayım.
Evet göz açıp kapayıncaya kadar geçen zaman  diye bir kavram var. Ya da bunun türevleri: su gibi akıp gitti, rüya gibi geçti ya da öyle bir geçer zaman ki :))
Ama ben bunların hiçbiriyle aynı fikirde değilim. Çünkü, bence zaman tam kararında ilerliyor. Yani olması gerektiği gibi. Mesela insanlar ekseriyetle şu fikirde: Zevk aldığın şeyi yapıyorsan zaman hızlı geçer. Evet doğru. Ama sadece küçük biz zaman dilimi için... Zira bu mantığı genişletmeye kalksak büyük bir çelişkiyle karşı karşıya kalırız. İnsanların çok büyük bir kısmı hayatın zorluğundan yakınır. Peki ama sevmediği hayatı yaşarken zaman neden çabuk geçer. Bana kalırsa bu "zaman"ın çabuk geçmesi, hissiyattan ziyade yaşayabilmekle ilgili. Naçizane yaptığım gözlemlere göre gençken yapması gerekenleri yapmadığını düşünenlerin çoğu gençliğin birdenbire geçtiğini söyleyenler. Yani gençliğini yaşayamamış olanlar. Böylece zamanın kararında gitmesi yapılması gereken -en azından böyle düşünülen- şeylerin yapılabildiği anlamına gelir. Özetle: YAŞAYABİLDİĞİ. Bu yüzden benim kendime ve tanıdığım insanlara verebileceğim en büyük tavsiye şudur:
Hayatı öyle bir yaşa ki bir yıl, bir yıl gibi geçsin. Her saniyeni yaşa, yaşayabil.
Evet dostlar böyle işte, bence zaman hiç de öyle hızlı geçmiyor. Tam kararında ilerliyor. Ama geçmişi özlemek için hızlı diyebiliriz zamana, yine yaşayabilmek adına. Ama size bir sır vereyim:
Geçmiş bir daha gelmeyecek.
...Geçiyor, pervasızca geçiyor çıngıraklı kuyruğunu sallayıp zaman. ...
Dostlar sizi çok özledim. Hem de çok. Kukla, Çoşuk Fenomen, Riv, Kuğu1, Dağınık, Bize Her Yer Okul, Değirmenden Mektup Var, Le Yan, Kalemderi, Bi Poşet Kitap, Deeptone... Ve diğer takip ettiğim bloggerlar... Ha bi de alaimisema var da gerçi onunla hala konuşuyoruz. Yazılarınızı okuyamıyor, takip edemiyor, yeni bloglar keşfedemiyor ve en önemlisi yazamıyorum hayli zamandır. Ama bilesiniz aklen hep buradayım.
Hayydi cümleten
GÜLÜCÜKLÜ KALIN !!!!

Burdan bloğumun ilk misafirine kocaman çuvallarla sevgiler gönderiyorum. Sözümü unutmuş değilim Kuğu :)

Ha bir de çekmiş olduğum bu fotoğrafların hiç bir hakkı mahfuz değildir. Dileyen dilediği yerde kullanabilir :)


Benim favorim bu :) :)
Adıyaman'dan bir "dikdörtgen" :) :)
Yani demem o ki bu ağaçlar kesilince bile bizi güzelliğiyle mutlu etme görevini devam ettiriyor.


SHARE

M. Talha Y.

    Blogger Comment

14 Yorum :

  1. Neden özlenmediğinizi hissettiniz,ben buraların Ece ablasıyım ve yüreğim hassastır.İsmini yazdıkların şeker kızlar.Onları çok seviyorum.Birazdan yorumlarıyla burada olurlar.Adıyaman'da 1968 de polis eşimin mecburi görevi nedeniyle 1,5 senecik yaşadım.Kimbilir nasıl değişikliğe uğramıştır.Uzatmayayım .Hoşgelmişsin yavrum.Sevgiler.(Bende herkese yetecek kadar var:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıştığıma bissürü memnun oldum Ece abla!! 1968 mi ben bile yoktum o vakitler. Issızdı yani Adıyaman. Bensizdi ya hani :) :)
      Nice yorumlarda görüşmek dileğiyle
      Gülücüklü kal...
      Gülücük de ben de çok var dağıtıyorum herkeslere :)

      Sil
    2. Ben de çok memnun oldum canım.Gülücüğe her zamandan çok ihtiyacım var sağol .Aldım gitti...Sevgiler yavrum:))

      Sil
  2. Merhaba...siz yokken yeni blogcular türedi burda. Onlardan biri de benim.
    Evet zamanı dolu dolu geçirirsen geride hatırlayacak çok şey kalıyor. Her anın kıymetini bilmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esasında tam bir uzaklaşma değildi benimkisi. Göz ucuyla da olsa takip ediyorum. Yani haberdarım gelişinden. Çok memnun oldum.
      Gülücüklü kal...

      Sil
  3. Dikdörtgen tabiri hoşuma gitti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam yazdığım sırada geldi aklıma. Ve bir fotoğraf ehlinin hoşuna giden bir şey yapabildimse kendime Kocaman bir aferin!!!
      Gülücüklü kal...

      Sil
  4. hızlı geçtiğini hissetmemiz eğlenceli dakikalar yada saatlerde zamanın nasıl geçtiğini anlamamamız değilmi. Dolu dolu yaşanan zaman hiç özlenir mi?...

    Zaman geçiyor bir şekilde hızlı olsun yavaş olsun.. su akar yolunu bulur... bulur da işte gecen zaman geri gelmediği gibi giden gençlikte geri gelmiyor.. o sebeple çok haklısın ki bu bir yılı bir yıl gibi yaşamalı insan. Şöyle geri dönüp baktığında keşke dememeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başta dedim kim bu aihara kotoko yorum yapmış. Sonra anladım ki bizim meşhuur Laz Kızı :) teşekkürler.
      Gülücüklü kal...

      Sil
  5. Aaa been :D
    Yani evet, zaman olması gerektiği gibi ama mutlu olduğumuz anlarda, gülücüklerimizin arttığı dakikalarda birazcık daha yavaş ilerlese güzel olurdu sanki. :) Ya da hüzünlendiğimizde, acı olaylarla karşılaştığımızda hızlı ilerlese... Biliyorum insan doğasına aykırı ve dengemiz bozuldu ama olsundu bence.
    Bi rahata ersen de yazılar ekleyebilsen şuraya artık. Kalemini özledik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dualarınızla ereceğim rahata inşallah...
      İnsan doğasına aykırı mı?... Her şey zihnimizde bitiyor. İstersek yavaş istersek hızlı yaşarız hayatı. Ama bence en iyisi acıyı da tatlıyıda tam yaşamalı insan.
      Gülücüklü kal...

      Sil
  6. En birinci benim ya, en birinci haha :) Bu arada fotoğrafların sana ait olduğunu bilmiyordum inanılmaz güzeller. Arılı benimde favorim oldu.
    Asıl sen gülücüklü kal !! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsminden midir yazılarından mı bilmem ama blogger saymaya başladığımda aklıma ilk "kukla" geliyor.
      Daha çok fotoğraf gelecek inşallah.
      O zaman
      Gülücüklü kalalım...

      Sil
    2. İsmimden muhakkak kuklalar güzeldir :)
      Fotoğraflar fazlasıyla gelir inşallah :)

      Sil

Yorumların benim için önemli...

Ha Ben Ha Onlar (: