Mavi Gözlü Olmak İsteyen Parmak Kaldırsın :)



-Göz rengimizi değiştirebiliyormuşuz.
-Bilemedim şimdi...
Geçen yıl bir dergide okumuştum. Bu sene biyoloji dersinde göz konusunu işlediğimizden bir araştırma isteği doğdu. Önce biraz teknik bilgi vereyim. Gözdeki renk pigmentleri ne kadar fazla olursa o kadar koyu renk oluyor. Yani tam anlamıyla mavi bir göz, pigmentlerin olmadığı anlamına geliyor. Peki göz rengi değiştirmenin bununla ne ilgisi var? Şöyle: İris bölgesinde (renkli kısım) bulunan pigmentler lazer kullanılarak gözün iç kısmına gönderiliyor. Böylece kalıcı ve tam anlamıyla mavi bir göze sahip oluyorsunuz. Tabii dikkat ettiyseniz pigmentler gözün içine gönderildi. Bu da göz tansiyonu riskini oldukça arttırıyor. Ha bir de operasyon ücreti yaklaşık on beş bin lira. (O paraya bilmem kaç tane renk lens alır, kafama göre kullanırım ha)
Ayrıca şunu söylemeden edemeyeceğim. Okulda resmen göz kestik. Bizim buralarda kelle paça meşhurdur. E kelleciler de çok oluyor haliyle. Gidip birinden aldım. Sonra laboratuvarda (ne garip kelime) bir güzel kestik. Hihi tabii gözün içindeki sıvının arkadaşın üzerine sıçraması kısmı hariç hayli eğlenceliydi. O arkadaştan özür diliyoruz efenim. O da bilimin kurbanı oldu artık.
Gel gelelim asıl soruya: Ne gerek var göz rengini değiştirmeye? :)
Gerçekten mavi gözlü olmak neyi değiştirir bilmem ama kişiliği değiştirmediği kesin. Hem de ücretli bir iş bu. Oysa kişilik bedavaya değişiyor. Her hayalde, her tebessümde hatta her adımda değişiyor kişiliğimiz. İşte buradaki mesele ne yönde bir değişim olduğu. Olumlu mu olumsuz mu. Siz göz rengi değiştirmenin mümkün olduğunu sadece bir genel kültür olarak bilin yeter. Bence hiç gerek yok öyle görüntüyle uğraşmaya. Esas mesele, esas yetenek kişiliği olumlu yönde evirmek. Hepimizin her nefeste daha iyi bir insan olmamız dileğiyle...
"Ne dinledim" yazı dizisini bunun sonuna ekleyecektim ama vaz geçtim. Karman çorman olmasın yayınlar. O zaman o yazıda görüşmek üzre.
Gülücüklü Kalın!..

SHARE

M. Talha Y.

    Blogger Comment

16 Yorum :

  1. Blogları geziyordum, bir uğrayayım dedim. Bu haberi duymuştum hatta değişimle ilgili pek çok fotoğraf da gördüm. İnsanoğlunun çılgınlıklarından biri diyorum. Ben bloguma beklerim kardeş ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek. Hemen iade-i ziyarete geliyorum.
      Hakikaten tam anlamıyla çılgınlık. İlk deneyeni çok merak ediyorum var ya. Nasıl bir psikolojiyle kabul ettiyse artık :)
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  2. Talha; Mavi değilde yeşil karışımı olsun isterdim. Tabi rabbim kahve rengini uygun görmüş ve sonsuz şükürler olsun ki sağlıklı gözler vermiş bana.

    Bu arada dün bu konu ile ilgili bir mizansene denk geldim. Demişler ki; Renkli göz denince akla mavi ve yeşil geliyor sanki kahve rengi bir renk değilmiş gibi.. Düşününce ne kadar haklı bir sitem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ha. Bence mavi ve yeşilin yoğun olduğu yerlerde renkli göz deyince kahverengi akla geliyordur.
      Değil mi nasıl var olmuşsak öyle kalmak gerek. En güzeli doğalı di mi ama :)
      Gülücüklü Kal

      Sil
  3. annemin gözleri mavidir, hem de böyle boncuk kıvamında :D ben babama benzediğimden (çok şükür) göz rengim mavi değil . Annemin çocukken karşılaştığı en ilginç soru da sen ne renk görüyorsun? enteresan milletiz vesselam , bknz, bilim için göz inceleme teknikleri :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O soruyu bir arkadaşa sorulurken ben de duydum. Afalladım bir anlığına "iyi de çocuğun gözü mavi olunca mavi görecekse biz de kahverengi mi görüyoruz" ciddi ciddi kafa yorum ya :)
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  4. sen yap önce olursa bize söleeee bi deee gülücüklü kaaal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep yine güldürdün he...
      Vallahi hiç mi hiç niyetim yok yapmaya. Artık yapan bir blogger çıkarsa öğreniriz :) :)
      Önce siz gülücüklü kal deyince bana bişi kalmıyor :) ama olsun
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  5. Sizi blog keşif etkinliğinden takibe aldım bana da beklerim sevgiler :)
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldinn. ben de seve seve gelir gezerim bloğunu tabii.
      Ha bir de sana bir küçük tüyo:
      link vereceğin zaman
      <_a href_="site adresi"_>_link görüntüsü_<_/a_>_
      not: (_) işaretleri silinecek
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  6. Yaa TALHA! ne gerek var yahu, dogal olani severim, işlev görsün kafi, çok şükür 😂 gülücükle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen aynen göz bu yani görünmek değil görmek için var 😂
      Gülügülücüklü Kal...

      Sil
  7. Mavi yaptırmak isteyen tek benim sanırım :D İstiyorum ama yaptırmam herhalde :D Lensler gerçek gibi durmuyorlar, hiç kullanmadım ama kullanan arkadaşlarımda çok belliydi. :/
    Biz de göz kesmiştik, iğrenç :D Kurbağa da incelemiştik üstelik, kötü anılarımdır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım evet sadece sensin. Eh ne demişler "Herkesin hayatına kimse karışamaz bu bu şekıl giyinir şu şu şekıl.." Ama hiç tavsiye etmem doğrusu ne gerek var yok yere göz tansiyonuna şimdi. Ama tabii ki on beş bin liracık bayılarak etrafı mavi görebilirsin :) :) :)
      Hihi gözü de bizzat ben kestim tamam bir derece iğrenç ama bir o kadar da eğlenceli :)
      Gülücüklü kal

      Sil
  8. Boyle seyler hic bana gore degil, bir de ben dogalliktan yanayim :) Uste para verip eziyet cekemem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi ama en güzeli kendin olmak... dahası anlamsız...
      Gülücüklü kal...

      Sil

Yorumların benim için önemli...

Ha Ben Ha Onlar (: