"Ne Dinledim" +Duyuru (Biraz dağınık oldu galiba amaaa...) :D

Şu sıralar hayli mutluyum. Nedenini düşününce de pek bir şey bulamıyorum. Aslında bir nedene de gerek yok mutlu olmak için. Ama belki sebeplerden biri bloggerların severek okuduğu "Blogluyoruz" altıncı sayıya kapak olmamdır. "Hihi tek sayfa olduğunu çaktırmayın :)"
Evet başlıkta "+duyuru" ifadesine gelince:
Okulda en sevdiğim ve düşüncelerine, anlayışına, bilgisine, yorumuna en fazla güvendiğim öğretmenlerimden olan Edebiyat hocamız Mesut Yokuş'un blog açtığını öğrenince bunu herkesle paylaşmalıyım dedim çünkü yazıları gerçekten bilgi ve fikir deposu. Şimdilik sadece bir yayın olsa da içeriği onlarca yazı gibi geldi bana. Hem ileride daha paylaşacağını söyledi. Neyse işte siz gidip okuyun görürsünüz. "patküt"
Evet gel gelelim benim güya ayda bir yazarım deyip başladığım ama ilk yazıdan aylar geçmesine rağmen ikincisini yazmadığım yazı dizisine. Üzerinden bu kadar Zaman geçmesinden sebep biraz uzunca bir liste olabilir. Sizin sabrınıza bırakıyorum onu. Parçaların hoşuma giden kısımlarını da yazmadan edemedim.
Kuan - Söyle
Kuan - Güzel Ne Güzel Olmuşsun
Bu grupla yeni tanışmama rağmen müzik listemde en çok tıklanan oldu. Hele ki o solistin sesi insanı mest ediyor. 
"Söyle"den: 
...Hangi süstür o süsler özünü olmadığın hallere......Yiğitlik nedir bana söyle cümle alem unutmadan... ...Hangi kitaptır o anlatır sana sevmeden yaradılanı...

Güzel ne güzel olmuşsun adlı parçanın sözlerini araştırınca Karacaoğlan'ın şiiri olduğunu
öğrendim. Şiirin en beğendiğim kısımları da:
...Güzel, ne güzel olmuşsun    Görülmeyi, görülmeyi......Benim yârim bana küsmüş     Zülfünü gerdana dökmüş      Muhabbeti benden kesmiş     Sevilmeyi sevilmeyi...
Yavuz Bingöl - Turnam Başım Darda Benim
Evet ikincisinden anlayacağınız üzre hazırladığım playlist hayli çeşitlilik arz edebilir. Eh dengesizliğim müzik zevkime de yansıyor ne yapalım...
Bu türkü de geçen hafta takıntı haline getirerek sürekli dinlediğim ve çok sevdiğim bir türküdür. Yavuz Bingöl tıpkı Koray Avcı gibi ülkeyi ikiye bölmüş durumda "Sevenler vs. Sevmeyenler" :))
Erkan Oğur - Derdim Çoktur Hangisine Yanayım
Erkan Oğur - Pencereden Kar Geliyor
Erkan Oğur - Bir Derdim Var Bin Dermana Değişmem
Şimdi Erkan Oğur neden üç tane diye düşünebilirsiniz. Adamın sırf sesi hepsinin önüne geçmeye yetiyor da artıyor. Çok yorum yapmaya da gerek yok, dinlerken hissettiklerimi anlatmaya türkülerin sözleri yetiyor. Ha söylemeden geçmeyeyim. Derdim çoktur hangisine yanayım harika bir türkü ama arada sıkıntılı anlaşılacak ifadeler var. "Kıblem sensin yüzüm sana döneyim. Mihrabımdır kaşlarının arası." gibi sözler var. Bu sözleri ne kadar sevgili de olsa bir faniye söylemek bence bir sorun. Bazı sitelerde "sevgiyi en güzel şekilde ifade etmiş" demişler. Evet sevgiyi kıble olarak ifade etmekle en güzel şekilde ifade etmiş çünkü gerçek sevmek, en güzel bir şekilde sevgiyi var edeni sevmekle olur ama muhatabı insan olursa pek de güzel olmuyor doğrusu. Ama yine de tınısı ve sözlerinin diğer kısımları hoş olduğundan dinleyesi geliyor insanın
Karmate - Başundaki Çemberun
Şimdi eller müzik yapar da bizimkisi müzik değil mi? Hem de ne müzik. Ama bizimkiler pop müzikte bayağı abarttıklarından türküden öteye çok bakamıyor insan. Hatta rock bile tamam da pop müzik nedir öyle yahu. Neyse renkler ve zevkler efenim... Karadenizin en meşhur müzik gruplarından Karmate'yi duymayan yoktur sanırım. Kazım Koyuncu'nun ardından boş kalan Karadeniz müziğinin bayrağını taşıma işini alnının akıyla yapan bir grup. Bu türküyü de çok güzel söylemiş Resul Dindar. Sözleri de anlamlı.. Benden tam not aldı...
Osman Sonant Tahir İle Zühre Meselesi
Eh bunca şarkının yanına bir şiir eklemesem olmazdı tabii. Zira bilen bilir gerçek hayatta pek kendimi yaşamıyorum. Sadece yazarken, okurken ve dinlerken kendim olabiliyorum. Nazım Hikmet'in bu şiiri en sevdiğim şiirlerden. Osman Sonant'ın yorumu da işe girince ayrı güzel oluyor. Ve sevdiğim,bana hitap ediyor gibi ilgimi çeken kısmı ise şöyle (hoş, şiirin yarısı oluyor ama neyse):

Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da. Hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.Seversin dünyayı doludizgin ama o bunun farkında değildir.Ayrılmak istemezsin dünyadan ama o senden ayrılacak.Yani sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı?Yani Tahir'i Zühre sevmeseydi artık, yahut hiç sevmeseydi, Tahir ne kaybederdi Tahir'liğinden?Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da. Hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.
Yılmaz Erdoğan - Bende Sana Yetecek Kadar Ben Kalmadı
Bir tane şiir yazarım dedim ama bunu da dinlediğimden yazmalıyım diye düşündüm. Yılmaz Erdoğan kendi şiirlerini çok güzel yorumluyor. Bu şiir de insanın içine işleyen şiirlerden.
...Yalan! Sen perdeye bakıyorsun, fikrin benim seyir defterimde......Yürümek hiçbir şeyi çözmüyordu bazı aralık akşamlarında......Kadının yüzünde bir hüzün, Hüzünlü aralık akşamında bir yüzük, Yüzüğün yüzünde dünya güzeli bir kadının kehaneti, Soğuğun ve karanlığın vehameti......Yaşananlara bir beden büyük geliyor artık hayat.Bir aşkı paylaşmak için çok geç, Bir paylaşıma aşık olmak içinse erken. Beni sevda yerimden vurdu yine zaman.Şimdi sana söylenecek tek cümle:Bende Sana Yetecek Kadar Ben Kalmadı. 
Derek Sherinian - In The Summertime
Bu şarkı da sınıftan bir arkadaşın bir ara bana gönderdiği seveceğimi düşündüğü bir şarkı. Evet, haklı çıktı. Hakikaten çok eğlenceli hoş bir parça. Tee 1970'te Mungo Jerry diye sakal şekli ilginç ve sevimli bir abinin yaptığı şarkıyı Derek dayı 2006 da daha hoş yorumlamış. Mutlaka tavsiye ederim. (bu arada Mungo Jerry'nin elbisesine for hahah)
Ligth In Babylon - Hinech Yafa
2012'de kurulan grup Türk, Fransız, İngiliz gibi farklı milletlerden oluşuyor. Merak edenler kendi sitelerinde biografisine bakmak isterse "patküt". Bu şarkıya gelince, o videodaki abla çalarken ve söylerken resmen kendinden geçiyor. Hayır müziği yaşamak vardır, anlarım. Resmen kayboluyor müzikte. Hele ki o "lalala" kısmında tam gidiyor. Mantıklı mı değil mi yorum sizin. Ama gayet dinlenir müzikleri var.
Le Cafe - Oldelaf
Bu şarkıyı bayadır dinliyordum ama videosunu henüz izledim. Gülmekten ha bire geri almak zorunda kaldım. İngilizce altyazılı versiyonu linke ekledim. Adamın tekinin nasıl bir kahve bağımlısı olduğunu ve ne hale geldiğini anlatıyor. Ben izlerken bolca güldüm. Bakalım size komik gelecek mi.
Tamikrest - Aratan N Tinariwen
Yaptığım araştırmada 2006'da çıktığını anladığım Tamikrest adında bir Afrika Blues müzik grubu bir tür iç savaşın vesilesiyle bir araya gelmişler. İyi ki de gelmişler. Çölün mirasçısı anlamındaki bu şarkıyı yapmışlar. Videodaki müzik daha kaliteli ama o ortadaki ablanın ilginç zılgıtı sizi rahatsız ederse diye daha sakin versiyonuna bakabilirsiniz. "patküt"
Omnia - Saltatio Vita
Bu da sözün olmadığı çok hoşuma giden bir müzik. Aslında müziği asıl güzel yapan o sahnede cıbıl cıbıl zıplayıp duran şahsın elindeki overtone flute denen sonradan geliştirilen flüt çeşitlerinden olan alet. Hakikaten çok hoş çalıyor he. İyi Dinlemeler...
Zaz - Je Veux
Sanırım Zaz'ın en sevilen parçası bu. Özgürlüğü, kendin olmayı, paranın pek de mutlu etmediğini, aşk, eğlence ve iyi huyların gerekli olduğunu anlatan şarkıyı mutlaka tavsiye ederim.
Linkin Park - Lost In The Echo
Son olarak bir .... grubu ile bitirelim. Evet, üç nokta çünkü ne grubu olduğu tartışma konusu olmuş. Kimi Nu-Metal demiş kimi Rock kimi Elektronik Müzik kimi de Alternative-Rock demiş. En sonunda Nu-Metal-Alternative-Rock deyip kurtulmuşlar. Gerçi pek kurtulamamışlar ya neyse :)) İşte böyle ne idüğü belirsiz olunca ister istemez sempatimi kazandı. Severim dengesizlikleri. Neden acaba?? :)) Hayır yani o kadar dengesiz değilim de. Belki ne yapacağı belli olmayan biri sayılabilirim. Amaan neyse ne :)) Bu şarkı da tarafımdan şiddetle tavsiye edilir...
Unuttum sandınız değil mii? Hayır tabii:::
Gülücüklü Mülücüklü Kalın :))
SHARE

M. Talha Y.

    Blogger Comment

14 Yorum :

  1. Duyuruya icabet ettim efenim. Teşekkür ederim:)

    Dağınık dediğiniz postu ise pek beğendim. Biraz efkar var herhalde bu aralar. Sağlık olsun, hepsi gelir geçer, insana mahsus haller. Parçalar pek bir güzel. Az biraz da aşk halleri algıladım :)
    İşte dağınık denen posttan çıkardıklarım bunlar.
    Her daim gülücüklü kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralarda nice sherlocklar varmış da biz bihaber kalmışız... Ekseriyetle haklısın Zeugma. Ama efkar yok çok şükür. Yaşamak için içecek su bulamayan insanlar gülüyorken hâla üzülmek haddimize değil diyorum ben... :D
      Olmadı böyle :)) önce ben demeyince afalladım hihi
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  2. Güzel müzikler. Sizde benim gibi tüm güzelliklerden tat almayı bilen birisiniz demek ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa sahi mi? Oysa çevremdeki ahali o kadar beğenmiyor. Hele de o Hinech Yafa, Tamikrest, omnia falan pek sevmediler :)) Ya biz anlıyoruz müzikten ya onlar :D
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  3. Her zamanki gibi dağınık ama içerik anlamında güzel yazı dizini olmuş eline sağlık Talha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm her zamanki gibi demek... HAyır alınmıyorum hayır. sıkıntı yok. :D
      Tabii ki şaka. Ben bu dağınıklılığı seviyorum ya :))
      Teşekkürler Emre
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  4. Müzik dinlemediğim için yorum yapamayacağım lakin hocanızın bloğu pek aktif değil. 2015'te yazılmış en son yazı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar oldukça yoğun... Pek ilgilenemiyor başka işlerle. Ama ben bloggerların yazı beklediğini ilettim kendisine. Fırsat bulunca yazacak :)) Ben de aynı iştiyakla bekliyorum.
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  5. İşte böyle dağınıklıkla gel bana :P
    Evet kapak oldun sen hehe :D
    Sayfada gezinen kalemin de pek şirinmiş ;))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten en çok senin beğeneceğini biliyordum DAĞINIK annemizz :))
      Kalemi ben de çok seviyorum bazen açıp öylece sayfada gezdiriyorum hatta :))
      Gülücüklü Kal...
      Not:Yopunluğun arasında bloğuma zaman ayırdığın için kamyon dolusu teşekkür...

      Sil
  6. Yaaaa tebrik ederim kapak konusunu ;D Bu arada Erkan Oğur benim de çok severek dinlediğim bir ses listede görünce aşırı mutlu oldum :')) Ayrıca listende gerçekten sevdiğim şarkılar da var harika bi paylaşım *-* SON OLARAK ÖZLEMİŞİM SİZLERİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hihi teşekkürler :D Erkan oğur sevmeyen yoktur galiba...Mutlu olman mutlu etti. Teşekkürler güzel yorumun için.
      Özlemeyi sen bana sor. hadi sen arada mixlr da buluşuyosun da ben baya seyrekleştirdim bu bloggerı. insan yazınca anlıyor kıymetini :))
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  7. kapak olmayı mı tebrik etsem , öğretmenin blogunu mu :D hayırlı olsun efem , takibe aldım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neye ediyorsan hepsine birden çoook teşkürler... Valla ben de meraktayım acaba ne zaman gelecek ikinci yazısı :) Bakalım
      Gülücüklü Kal...

      Sil

Yorumların benim için önemli...

Ha Ben Ha Onlar (: