Kafama Mim Düştü (2017'ye Doğru)

Hepinize selamlar! Normalde bugün bir şey yazmayacaktım. Ama bu mimi yazılmazsa olmayacak. Daha önce mimli bir yazı yazmıştım ama o zamandan beri hiç yazmadığımdan "Hiç mim işine girişmedim diyordum" Ta ki dün geceye -ya da bu sabaha- dek. Saat 00.45 gibi maillere bakıp yatacaktım bir de baktım henüz yeni takip ettiğim "Hikaye Kalpli Kadın" "Dilek Kıroğlu"nun başlattığı çok güzel bir mim paslamış üstelik rica da etmiş. Anlayacağınız yazmak şart oldu.
Öncelikle şunu belirteyim ki azami derecede özgün olmaya çalışacağım çünkü bu mimi 6-7 blogda okudum. Eh haliyle fikirleri de yer etti kafamda. Hadi bakalım okuduklarımı unutup mime geçelim.

I- Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan vazgeçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?
Çoğu zaman sevdiğim ama bazen başıma dert olan bir huyum var. "Her şeye, her işe burnunu sokmak" Şimdilerde biraz azaltsam da bunu çok ileri derecede yapıyordum eskiden. Misal bir zamanlar bizim bilgisayar dükkanımız vardı ve ben bu huyum dolayısıyla 5-6 tane bilgisayarın hayatına son verdim. Öyle bilgisayarın çökmesinden bahsetmiyorum, "Power Supply" (Kasadaki güç kaynağı) yaktım resmen. Doğrusu bu huyumu değiştirmek ziyade azaltalım biraz. Çünkü cidden çok konuda fikrim olmasa da en azından bilgim olsun istiyorum. 
II- Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?
Bu cin kardeş sadece "bu dünya" ile ilgili dilekleri yerine getiriyordur sanırım :)) Öyleyse Şu şekilde sıralayalım:
1.Her insanı her koşulda mutlu edebilmek. Gerek bilgilendirerek gerek güldürerek yüzünde veya kalbinde bir tebessüme sebep olabilmek. Bana kalırsa en büyük yetenek bu olacaktır.
2.Eğer bu cin bu kadar etkiliyse bir isteğimde şu dünyadaki tüm o savaş aletlerinin bir daha icat edilememek üzere yok olması.
3. Şimdiii bu üçüncü dilek hakkını önce şöyle denerdim "Üç dilek hakkı daha diliyorum." :)) Eğer bu numarayı yemezse üçüncü dileğim şu olurdu: "Şimdiki ve gelecekteki ailemle mutlu, huzurlu ve birlikte bir hayat diliyiorum" Yahu bu gelecekteki aile olayı hep aklımda ha. Neden bilmem, daha olmadan büyük bir bağ hissediyorum. Vardır bir hikmeti diyelim bakalım.
III- Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)
Kendim için hayatın yaşanması gereken yerlerini daha fazla yaşayacağım. Aslında bakıyorum da öyle pek bir beklentim yokmuş 2017'den. Diğer yıllar nasılsa öyle geçsin işte. Yani seneye şunu şunu kesin yapacağım dediğim bir şey yok. Tabii şiir kitabı derlemesini saymazsak :)) O da her aklıma geldiğinde söylediğim gibi 'Hayırlısı'...
IV- Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok  para şart mı? Belki de değildir.
Bu soruyu diğer bloglarda okurken yarısıyla iş kurup yarısıyla gezerim dedim ama bir baktim ki öyle az bir para değilmiş. Şöyle açıklayayım: bir tane altı yanı da yedi tane sıfır 60.000.000. Bu miktarı görünce arttı tabi yapacaklar. 20 milyonla bir iş kurar 20 milyonla sokak çocuklarının ve muhtaçların ihtiyaçlarıyla ilgilenen çoğunlukla gönüllülerden oluşan bir dernek ya da vakıf kurardım. Geriye kalan 20 milyon da dünya turu için pekâla yeter sanırım. Zaten Doğu-Asya ve Avrupadan başka gtmek istediğim yer yok. Para kalırsa bir de Avusturalya :)
V- Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.
Üçüncü soruda dediğim gibi, bir şiir kitabı derlemek gayet gerçekleşebilir bir hayal aslında. Onun haricinde daha fazla hobi edinmek de olabilir.

Efendiiim bu mimi çoğunuz yapmış da olsanız ben bu mimi öncelikle takip listemde  sürekli takip ettiğim hatta öyle ki direk adres kısmına adresi yazıp girdiğim bloggerlar:
3. River
ve bu yazıyı okuyan bütün bloggerlara paslıyorum. Hepiniz Gülücüklü Kalın...
(Hehe şimdi bu yazdığım bloglara girip *mim* yazıp kaçacağım artık anlayan gelir :)
SHARE

M. Talha Y.

    Blogger Comment

45 Yorum :

  1. ayol geçen hafta yaptım ayol duruyo bilokumda. demek bilgisayarlara ve power supplylara burnunu sokuyordun iyi barii burnunu kaptırmamışsıın :) dileklerin çok sevimli olsun tabiiii :) bak bi mim daha var blogumda, "beni ne mutlu eder mimi" o da yeni, onu da yapınsanaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptığını biliyordum Deep :) O diğer mimi yapabileceğimi pek sanmıyorum artık önümüzdeki mimlere bakalım :)
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  2. Huy yaratılıştan varlığımıaz kodlanmış iyi ya da kötü davranış biçimi olarak ifade eoebiliriz. Huyun eş anlamlı kelimeleri de vardır. Fıtrat, doğa, natura, karekter, yapı, ahlak gibi belki de atladığımız başka kelimeler de olabilir. Huy değişmez; sadece terbiye edilir. İnsanız ya zaaflarımıza meylimiz vardır. Halim selim olmanın yanında kızgınlığımız ve öfkemiz vardır. Bana göre İslami bir terbiyeden geçmek, insani ve vicdani olarak yüce bir mertebeye de ermek demektir. Ancak nefis terbiyesi "Nefsil mutmainneh" diyebileceğimiz doygun bir nefise sahip olmakla ancak egomuzu ve bencilliğimizi yenebiliriz. Bu açıdan da eğitimciler karekter eğitimine önem verirler.
    .....
    Alaaddinin sihirli lambasından çıkan cine şaşırırdım. Başışam böyle masalsı bir şey gelmedi bugüne kadar. Ondan ne dileyebilirim ki!.. Özür dilerim.
    .....
    Benim için takvim miladi yıllara göre işlemiyor. Benim için takvim yeniden dirilişe göre işliyor. Tevbe ve dua vaktiyle başlıyor benim takvimim. Benim yenilenmem de plan programım da zaman zaman kendimi muhasebeye çektiğim zaman başlıyor diyebilirim. Güncellenmemiş bir bilgisayar düşünün ki bazı programları çalışmaz hale gelmiştir. Artık zamanla iş görmez olur. Bunu önlemek için arada bir kendimize reset atmalıyız. Güncel programlarla kendimizi güncellemeliyiz. Önümüzdeki günlerde çizgi çizmeyyi daha da hızlandıracağım. Belli mi olur İstanbulda bir karikatür sergi hazırlıına başlayabilirim.
    .....
    Hayatımda hiç piyango bileti almadım. Böyle bir alışkanlığım yok tabi. Ama beni ziyadesiyle maddi manevi tatmin edecek nimetlere kavuştum diyebilirim. Hayatımda beni mutlu edecek büyük süprizlerle karşılaştım. Bunun şifresi de benim için huzurun kapısını açmak oldu diyebilirim.
    .....

    Herşey için teşekkür ederim. Sürçü lisan ettiysem affola.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profösör yazdığıma değer verip, emek vererek böyle uzunca ve güzelce bir yorm yaptığın için çok ama çok teşekkür ederim...
      Hepimizin ego ve bencilliğimizi yenmemiz ümidi ve dileğiyle
      Gülücüklü Kal..

      Sil
  3. Şu lafın o kadar hoşuma gitti ki, mim için yorumumu bir kenara bıraktım:
    '...öncelikle takip listemde sürekli takip ettiğim hatta öyle ki direk adres kısmına adresi yazıp girdiğim bloggerlar:..'

    Duygulandım, fazla söze gerek yok bence...
    zaten 'ha ben ha onlar' ifadendeki güzelliğe bitiyorken bu daha da duygulandırdı beni ;.) gülücüklü güzel insan, gülümsemen ve gülümsetmen solmasın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de bu yorumun benim o kadar hoşuma gitti dağınık anne :)
      Sizlerin de gülücükleri solmasın he mi :)

      Sil
    2. Tatlı Talha, güzel kalpli Talha :) Yaptım mimi ;)

      Sil
    3. Gerçi baktım ama buraya da bi "yaşasın" bırakayım :))

      Sil
  4. Ya Talha epeydir bende mim yapmıyordum çok teşekkürler.

    Şiir kitabı hayalin umarım gerçekleşir. Ki ben gerçekleşeceğine inanıyorum. 😉

    Hey, eğer piyango sana vurursa Asya'ya giderken beni de al. Bi Kore, Japonya görsem yeter. Sonra beni geri postalasanda olur.. 😂😂

    En kısa zamanda bende yapacağım mimi. Sevgiyle kal.. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla piyangonun bana gelmesi zor. piyango bileti almayan, almayacak biri olarak 10 milyonda bir ihtimal :)) Ama olsaydı neden olmasındı 40-50 bin liranın lafı mı olur :D :D
      Mimi bekliyorum
      Gülücüklü Kal..

      Sil
  5. Şiir kıtabı hayalin gerçekleşir ins, şimdiki be gelecekteki ailenle Mutlu bir ömrün olsun,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için çook teşekkür ederim :)
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  6. "Şiir kitabı derlemesi" hayalinden bir haberdim şu ana kadar :D İnşallah gönlünce olur.
    Mimi de en en en kısa zamanda yaparım büyük ihtimal, teşekkürler :))
    Gülücüklü bir 2017 olması dileğiyle :d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında şiir kitabı basılması şart değil ama en azından derlemesini yapayım, yapsam diyorum. Bakalım İnşallah.
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  7. O şiir kitabını sabırsızlıkla bekliyorum, umarım günün birinde hayalin gerçek olur, Talha.
    İnsanın kendinden bir izlenim bırakması o kadar güzel ki. Nasıl desem, bana geçmişten gelen notlar gibi geliyor. Bu yönden biraz fantastik birazda, bilim-kurgu tadında bir dünyadaymışçasına hissediyorum uzun zaman evvel çıkmış bir kitabı okuduğumda yahut uzun zaman evvel olmasa bile günümüzde çıkan bir kitabı okuduğum zaman. Çünkü günün birinin onun da, tıpkı şu zaman kapsülleri gibi vazife görüleceğini, yıllar sonra bile mühürlü bir biçimde, sayfalarında barındırdıklarını yarınlara taşıyacağını düşünürüm.
    Senin de yılın bol gülücüklü ve tebessümlü düşlerle geçsin.
    Dilerim zihnin ucunda havada asılı hayallerini yakalarsın. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle elle tutulur bir iz bırakmak ne çok isterim :) Bakalım yarınlar nelerle gelecek.
      Gülücüklü Kal :))

      Sil
  8. Ben de bu mimi pek cok blogda okudum, okumasi da cok keyifli bu mimi, bu arada gayet şahsiniza munhasir bir mim olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol.
      Demek şahsıma münhasır olmuş :) Tebessüm ettirdin. Bu yüzdeeen bir daha sağol :D
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  9. Demek ondan mim yazmışsın Talha :))) Dilerim şiir kitabı çıkarırsın. 2017 nin sana başarı, sağlık ve mutluluklar getirmesini dilerim. Bu mimi yapmıştım ama sağ ol, ismimi görmek sevindirdi. Sevgiler Talha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimi yaptığını biliyorum Ece abla ama yine de yazayım dedim sonuçta ordaki gruba dahil bir blog yazarısın :))
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  10. Yine hazırladığım mim'in karşıma çıkması çok hoş :))) Başlattığım bu mim gelip dolaşıp beni bulacak mı diye bekliyorum ama galiba kimsenin aklına gelmiyorum :D Şaka bir yana ben de bir kilo tebessüm için, yazınızın bir yerinde hani mim'i de şu arkadaş başlatmış diye thegoodwish blog^'un ismini de bi parçacık yazınızda geçirirseniz çok sevinirim. Hani maksat blog kırılmasın :p
    Sizi de böylece tanımış oldum, blogunuzu incelemeye başlayayım ;)
    2017 size uğurlu gelsin demeden de geçemeyeceğğim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Bu arada şaşkınlığımı giderdikten sonra yazınızı tekrar okudum, çok içten samimi ve esprili yazmışsınız. Şiir kitabı arzu ettiğiniz gibi 2017'de basılır umarım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işin aslı yazarken "Acaba kim başlatmış" diye düşündüm ama zamanım o kadar bol değildi, bakamadım. kusuruma bakmayasın. Güncellemeyi yaptım hemen.
      Çok teşekkür ederim
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  12. Aaaaaaa çok teşekkür ederim ve gerçekten harika birisin. Günümüz insanları gibi sadece kendini düşünmüyorsun, çevreni mutlu etmek istemen harika bir şey. İnşallah duaların/dileklerin gerçek olur :3 Gülücüğümü aldım gidiyorum eheheh sen de gülücüklü kal ^v^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha fazla teşekkür ederim o zaman. Senin de dua ve dileklerin gerçek olur inşallah :))

      EE bana diyecek bişi kalmadı. O zaman sana gülücükle mutluluklar :D

      Sil
  13. Öncelikle
    Oooo, çok uğrananlar listendeyim demek. Demek adres kısmına adresimi yazarak geliyorsun banaa.
    Onure oldum heheh :))

    Güç kaynağını nasıl yaktın yahu :D Çok merak ettim gerçekten :D
    Sen de ailecisin desene :))
    Şiir kitabı çıkarabilirsin umarım. Hatta belki bakmışsın bir kitapla yetinmemişsin, hm? :))

    Hayallerin ne güzel :) Hep böyle iyilik ve mutluluk dolu ol hemi :)

    Mimi ilk fırsatta yapacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla nasıl yaktığım kısmı bana da bir muamma :)
      'bir kitapla yetinmemek' ne kadar da hoşuma giden bi söz oldu öyle :)
      Mimi bekliyoruuum
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  14. İnanmıyorum! Ricamı kırmamışsın ve ben bunu geç görmüşüm. Kızdım kendime.

    Sadece kendini düşünen insanlardan değilsin. Çevrendeki insanları da düşünüyorsun. O savaş aletleri yok edilse bile bu insanlar birbirlerini boğar yine öldürür. Gözlerini kan bürümüş. Ne uğruna bir de onu anlasam.

    Biliyorum çok uzattım :) Beni kırmadığın için çok teşekkür ederim. Her şey gönlünce olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden kırayım kii :) hem geç olsuuun güüç olmasııın :)
      yorumu da hiç uzatmadın aslında. hatta az bile kalmış :D
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  15. O zaman farz edelim ki ben daha önce yazmışım da seni mimlemişim :))
    Gülücüklü Kal..

    YanıtlaSil
  16. Efendim, kusura bakmayın geç gördüm, çkk teşekkür ederim beni mimlediğiniz için :)
    O parayla ihtiyaç sahiplerini düşünmeniz çok hoş bu arada :)
    Saygılarımı sunarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, ne kusuru efendim :))
      İmkan bulursanız yaparsınız mimi artık.
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  17. talha verdiğin cevaplarla gülmseten insan =)))
    Keyifle yapacağım, çok teşekkür ediyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha çok teşekkür ederim fenoo :) Normalde sen çoktan yapmışındır dedim ama demek yapmamışsın .
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  18. Insallah tpm hayallerin gerceklesir 😊

    YanıtlaSil
  19. Talha duygulandım, gözlerim doldu.
    Ne güzel yürekli bir kardeşim var benim Elhamdülillah.
    Senin gibi yüreği güzel bir insanla karşılaştıran Rabbime şükürler olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel baktığından güzel görmüşsün ablam :))
      Gülücüklü kal...

      Sil
  20. Umarım tüm isteklerin gerçek olur, şiir kitabını da okuruz :)) Mutlu yıllar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallahh okuruz :))
      Bu arada adını bu blogda görmeyeli hayli zaman olmuş. Hoş geldin diyebilirim o zaman :))
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  21. Yazınızı severek okudum. Yeni yılınız kutlu olsun! Keşif etkiniğinden geliyorum, takipteyim iki bloguma da beklerim :)
    dayswithcagan.blogspot.com
    www.caganerkan.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum :) Sana da nice yıllar mutlu olsun. Vee iade-i ziyarete geliyorum hemen :))
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  22. Talha kusura bakma bloguma giremediğim için yorumunu geç gördüm doğal olarak ama beni de unutmadığın için ve hatta mimlerken yazdığın şey için çok mutlu oldum! :)) Cevaplarını severek okudum. 2017 yılına girmiş olsak da yapacağım bu mimi! Mutlu kal! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu oldunsa ne mutlu bana :)) Zaten artık 2017 oldu çok geç denebilecek bir mim değil. bir ay boyu yazılabilir sanıyorum :)
      Gülücüklü Kal...

      Sil
  23. Hoş gelmiş ve beni mutlu etmişin :) Ben de hemen geliyorum sayfana.
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil

Yorumların benim için önemli...

Ha Ben Ha Onlar (: